جشنواره تولیدات استانی بستری برای رشد هنرمندان شهرستانی



خلیلی فرد، عضو هیات داوران سومین جشنواره آثار و تولیدات استانی حوزه هنری در بخش هنرهای تجسمی(نقاشی)،جشنواره های استانی را محل بروز استعدادهایی دانست که جایی برای دیده شدن و ارائه ندارند.
وی در ادامه گفت: در مقایسه آثار، استان ها هستند که برگزیده می شوند و میزان موثر بودن سیستم های آموزشی آن استان و فراهم کردن امکانات لازم برای ظهور هنرمندان جوان مورد تشویق قرار می گیرد.
عضو انجمن هنرمندان نقاش ایران، حوزه هنری را چه در تهران و چه در شهرستان ها جزو مراکزی دانست که برای بها دادن به هنرمندان پدید آمده اند و اظهار داشت: « جشنواره یعنی پرداختن به هنر، بها دادن به هنرمندان و این بها دادن یعنی مورد توجه قرار گرفتن و تشویق شدن که تمام اینها به ارتقای سطح کیفی و تعالی هنری هنرمندان کمک می کند.»
خلیلی فرد حداقل نتیجه ای که از برپایی جشنواره های استانی می توان گرفت را « ارائه و قرار گرفتن آثار هنرمندان در کنار یکدیگر» می داند و ادامه می دهد: هنرمندان جوان شهرستانی اگر حتی هر روز کار کنند و مجموعه بزرگی از آثار و نقاشی های خود را گردآوری کنند اما جایی برای ارائه تابلوهای خود نداشته باشند، انگیزه خود را به مرور زمان از دست می دهند. هر هنرمندی زمانی که کار خود را در معرض بحث و نقد می گذارد بیشترین پیشرفت را به دست می آورد و کارهای بهتری قطعا در آینده از او دیده خواهد شد.
این استاد نقاشی در خصوص داوری آثار اظهار داشت: آثاری که دیدم سطح بسیار بالا و قابل قبولی داشتند. در داوری آنچه بسیار مورد توجه بود شاخصه ایرانی بودن و توجه به عناصر و فرم و رنگ و موضوعات ایرانی و آئینی بود. ضمن اینکه گرایشات رمانتیک و رئالیست و ... در آثار دیده می شد.
خلیلی فرد ادامه داد: در آثاری که مورد داوری قرار گرفت نگرش های متفاوتی به نقاشی شده بود. زمانی که کارهای خوبی در این جشنواره از یک استان خاص به چشم می خورد، مبین توجه ویژه آن استان به هنرمندان بوده که باعث شده تا خروجی مناسبی نیز پدید آید.
این هنرمند و مدرس نقاشی در ادامه افزود: سطح کیفی جشنواره هایی که توسط حوزه هنری برگزار می شود هر دوره بهتر از دوره قبل است و در آثار ارائه شده نیز این بهبود کیفی آثار دیده می شود.
وی معیارهای برگزیده شدن آثار را توجه به رنگ، ترکیب بندی ، فرم، فضا ، توان تکنیکی هنرمند، تسلط نقاش بر همه این موارد و سواد بصری وی می داند و ادامه می دهد: « بعد ازسال ها نقاشی کردن وقتی وارد فضایی می شوم که تعداد زیادی تابلو در آن قرار دارد، تجربه من را به سمت آثار بهتر سوق می دهد و احساس می کنم در آن مجموعه کدام کار بهتر است.»
خلیلی فرد تنها «امکانات» را عامل پدید آمدن شاهکارهای هنری و آثار ماندگار نمی داند و عقیده دارد: اتفاق افتاده هنرمندی با کمبود امکانات روبه رو بوده اما عشق و علاقه باعث شده است در خلوت خود به تولید اثر بپردازد و خلاقیت در این زمان ها بروز و ظهور می یابد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره